TILBAGE TIL JULE INDEX

 

OPSKRIFT    

"JULE - KOVRING"
[Kauring]
 

 

(Denne portion er til 3 store eller 4 mindre brød)
 

2      pk.  gær

450  g. margarine

½    kop melis

3     æg

lidt kardemomme

sukat og rosiner

½    liter mælk

+    det mel det kan tage.
 

  Del dejen i tre eller fire stykker der rulles til  pølser
som - snoes - opad - til runde brød.

Hæve tid ca. 30 minutter

Pensles med sammenpisket æg.

Bager ca. ca. 30-40 minutter til de er gyldne,
prøv med en strikkepind om de er gennem bagte.

(Brødene hævet ret meget i ovnen,
så det anbefales kun at have max 2 brød på hver plade).

Skæres fra oven af i runde skiver,
som man så kan skære i fire eller flere stykker.

Smager skønt med smør /ost .

Kan holde sig ca. 10 dage i plasticpose eller husholdningsfilm.

NB.

Denne opskrift er ca. 200 år gammel, og er gået i arv gennem flere generationer.

Opskriften stammer formentlig fra Ejstrupholm området i midt Jylland.

Glædelig Jul

og velbekomme

Mille Sørensen.

 

 


TILBAGE TIL JULE INDEX