TILBAGE TIL JULE INDEX
OPSKRIFT
PÅ
"JULE
- KOVRING"
[Kauring]
(Denne portion er til 3 store
eller 4 mindre brød)
2 pk.
gær
450 g. margarine
½
kop
melis
3 æg
lidt
kardemomme
sukat
og rosiner
½ liter mælk
+
det
mel det kan tage.
Del dejen i tre eller fire stykker der rulles til pølser
som - snoes - opad - til runde brød.
Hæve tid
ca. 30 minutter
Pensles
med sammenpisket æg.
Bager
ca.
ca. 30-40 minutter til de er gyldne,
prøv med en strikkepind om de er
gennem bagte.
(Brødene hævet ret meget i ovnen,
så det anbefales kun at have max 2 brød på hver plade).
Skæres
fra oven af i runde skiver,
som man så kan skære i fire eller flere
stykker.
Smager
skønt med smør /ost .
Kan
holde sig ca. 10 dage i plasticpose eller husholdningsfilm.
NB.
Denne opskrift er ca. 200 år gammel, og er gået i arv gennem flere
generationer.
Opskriften
stammer formentlig fra Ejstrupholm området i midt Jylland.
Glædelig Jul
og
velbekomme
Mille Sørensen.