(DANISH LANGUAGE ONLY)

Do you want to translate this site to another language ?

OPSKRIFT    

"JULE - KOVRING"
[Kauring]
 

 

(Denne portion er til 3 store eller 4 mindre brød)
 

2      pk.  gær

450  g. margarine

½    kop melis

3     æg

lidt kardemomme

sukat og rosiner

½    liter mælk

+    det mel det kan tage.
 

  Del dejen i tre eller fire stykker der rulles til  pølser
som - snoes - opad - til runde brød.

Hæve tid ca. 30 minutter

Pensles med sammenpisket æg.

Bager ca. 45 minutter til de er gyldne,
prøv med en strikkepind om de er gennem bagte.

(Brødene hævet ret meget i ovnen,
så det anbefales kun at have max 2 brød på hver plade).

Skæres fra oven af i runde skiver,
som man så kan skære i fire eller flere stykker.

Smager skønt med smør /ost .

Kan holde sig ca. 10 dage i plasticpose eller husholdningsfilm.


 

NB.

Denne opskrift er ca. 200 år gammel, og er gået i arv gennem flere generationer.

Opskriften stammer formentlig fra Ejstrupholm området i midt Jylland.

Glædelig Jul

og velbekomme

Mille Sørensen.

 



 

BACK TO CHRISTMAS INDEX